Postup přípravy
Med trošku nahřejeme, aby byl tekutý, přidáme rozšlehaná vejce s tukem a nakonec vmícháme cukr. Přidáme mouku s kořením, citrónovou kůru, sodu a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout. Lépe 24 hod.
Odpočinuté těsto vyválíme na silnější plát a vykrajujeme různé tvary perníčků, které klademe na plech vyložený papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 10 minut.
Citronová poleva: Moučkový cukr minimálně dvakrát prosijeme přes sítko (je to nutné, jinak se ucpává zdobička). Je lepší navážit o něco víc. Do misky dáme bílek a jednu lžíci citronové šťávy, kterou též vymačkané přes sítko. Pomalu přisypáváme cukr a mícháme a mícháme. Poleva musí být hustá. Správnou hustotu poznáme tak, že když do ní namočíme špejli a necháme stéct kapku, tak kapka musí držet svůj původní tvar a ne se roztéct. Pokud nedrží kapka tvar, přidáme trochu prosátého cukru, anebo naopak citronovou šťávu.
Polevu nandáme do zdobičky na perníčky, kterou seženeme v domácích potřebách a zdobíme dle vlastní fantazie.
Perníčky z bezlepkové mouky jsou křehké a dají se jíst hned.