Postup přípravy
- Na teflonové pánvi ohřejeme na sucho římský kmín (rozvoní se a je aromatičtější). V míse smícháme mouku, sůl, kypřící prášek, zchladlý kmín, mák, jogurt.
- Uhněteme rukama hladké těsto. Rozdělíme ho na 4 kousky, ze kterých na pomoučené ploše rozválíme válečkem kruhové placky o průměru cca 15 cm a cca 0,5 cm silné.
- Placky poprášíme moukou, dáváme na suchou teflonovou pánev. Pečeme na střední plamen, až se na plackách vytvářejí puchýřky (3 - 5 minut z každé strany).
Tip: Placky doma jíme k indické čočce nebo masům pěti vůní apod. Můžete si je potřít rozpuštěným máslem s drceným česnekem a jíst k zeleninovému salátu atd.
Dcera nemá ráda aromatický římský kmín, tak dáváme chia semínka a mák, pro děti možná příjemnější varianta.