Postup přípravy
Ovoce si očistíme a nakrájíme do misky. Podle potřeby osladíme a necháme proležet. Tmavnoucí ovoce doporučuji navíc zakapat citronovou šťávou.
Troubu si rozehřejeme na zhruba 185 °C.
Vajíčka ušleháme s cukrem a solí do pěny. Přidáme mléko a olej a znovu prošleháme. Pak vmícháme mouky, škrob a prášek do pečiva. A citronové aroma nebo kůru.
Vymastíme si pekáč nebo dortovou formu a vysypeme libovolnou bezlepkovou moukou.
Z pohankové mouky, cukru a tuku si prsty vypracumeme drobenku.
Těsto přeneseme do pekáče, ozdobíme ovocem a drobenkou. Vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut do zlatova.
P. S.: Bublanina se dá udělat i BEZ VAJEC, pouze se přidá trochu více tekutin (mléka a oleje). Škrob těsto "udrží".