Postup přípravy
Rozehřejeme si troubu na 140 stupňů a vyložíme plech pečícím papírem.
Nad vodní lázní vyšleháme bílky se solí a postupně přidáváme cukr. Vznikne velmi pevný sníh. Vyjmeme z lázně a přimícháme mleté mandle a bezlepkovou strouhanku. Necháme chvilku vychladnout. Pak vložíme do cukrářského sáčku, odstřihneme špičku a přímo na plech vytvoříme tyčinky asi 8 - 9 cm dlouhé (široké podle ustřihnuté špičky - cca 3,5 cm).
Necháme chvilku odpočinout a pak vložíme do trouby. Pečeme 10-15 minut do lehkého zrůžovění. Pak ještě přepneme troubu na spodní ohřev a nechám péct na 200 stupňů asi 5 minut. Vytáhneme z trouby a necháme na plechu zcela vychladnout.
Krém uvaříme z rostlinneho mléka a Zlatého klasu, osladíme podle chuti (raději méně, bezé je sladké docela dost). Když krém vychladne, vymixujeme s kakaem do hladkého krému. Vložíme opět do cukrářského sáčku a odložíme asi na 15 minut do lednice. Pak odstřihneme špičku a zdobíme vychladlé tyčinky.I s plechem uložíme do lednice a mezitím si připravíme polevu.
Nad vodní lázní rozpustíme trochu čokolády a přidáme kokosový tuk. Když je poleva rozpuštěná, tak do ní namáčíme jednotlivé tyčinky. Zákusky uchováváme v lednici. Před podáváním však vyjmeme z lednice a necháme chvilku rozležet. Dáváme pozor, bezé se stane velmi křehkým, ale chuť je neodolatelná