Postup přípravy
Nejprve si připravíte pudink. Není třeba do něj přidávat cukr, jelikož bábovka sama o sobě už bude dost sladká. Ve 100 ml rozmíchejte dva pudinky a ty potom smíchejte se zbytkem vroucího mléka a míchejte do zhoustnutí, než se vám vytvoří pudink. Možná vám při takovém poměru ihned ztuhne, ale to určitě nevadí. Odstavte a jděte si připravit těsto.
Banány rozmixujete s cukrem, poté přilijte olej. Vedle si smíchejte Jizerku s práškem do pečiva. Následně Jizerku a rozmixoavané banány s cukrem a olejem smíchejte dohromady. Promíchejte, aby v tom nebyly hrudky a přidejte rozinky.
Do předem vymazané a vysypané mísy (já vysypávala rozdrobenými rýžovými chleby, ale lze vysypat i třeba kokosem) začněte pomalu střídavě dávat těsto a poté pudink. Nejprve přijde první vrstva těsta, potom pudink a můžete střídat dle chuti, hustoty, prolívat to, zda je to tekuté a nebo to do mísy "vyskládat" lžičkou, pokud je puding i těsto moc hutné.
Já to dělala na dvakrát (i když do druhé buchty jsem dala směs rozixovaných vlašáků) a povedlo se mi těsto jak tekuté, že se dalo do mísy vylít, tak husté, že jsem ho musela postupně přidávat lžičkou a a rozmazávat ho v té míse na pečení.
Peče se přibližně 45 - 50 min. na 180 °C již v předehřále troubě. Ze začátku to můžete nechat na 200 °C a postupně ubrat.
Tak deset minut před koncem si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Až bábovku vyndáte a vyklopíte, polijte ji dle vlastní chuti a čokoládu třeba rozetřete po celé bábovce, nebo nechte jen ledabyle stéct :)
Dobrou chuť :)