Postup přípravy
Pomeranče pořádně umyjeme, vložíme do vody, přivedeme k varu a na jemném plameni vaříme cca 50 minut. Necháme vychladnout a poté rozmixujeme na pyré (celkem by ho mělo být 150 - 190 g).
V míse vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, opatrně ručně zamícháme pomerančové pyré a pak mouku s práškem do pečiva, kokos, mandle.
Pečeme při 175 - 180 stupních cca 45 minut.
Po vytažení opatrně propícháme špejlí a polijeme pomerančovým sirupem (svaříme pomerančovou šťávu s cukrem, chvilku povaříme na jemnem plameni, aby to malinko zhoustlo a odstavíme. Omáčku jsem lila na buchtu jeste ve formě (tedy spodek) a po otočení a vyklopení z formy jsem opět opatrně propíchala buchtu špejlí a polila sirupem.
Kdo chce, tak po vychladnutí polije ještě rozpuštěnou čokoládou a posype ořechy (není to ale nutné).