Postup přípravy
Inspirací mi byl recept z OnyDnes, ale chtěla jsem na Vánoce zkusit hezčí tvary, než placaté sušenky, tudíž jsem musela použít více mouky ;-).
Ananas si nakrájíme na co nejdrobnější kousky (v originál receptu je sušený). Postupně do mísy přidáváme všechny suroviny, které hněteme tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované konzistence, obdobné jako u ostatních těst na cukroví, na která chceme použít vykrajovátka.
V receptu nejsem schopna uvést přesné množství mouky, neb jsem prostě dosypávala a dosypávala dle potřeby ;-).
Vytvořené těsto je nutné nechat odležet v ledničce. Dle mého nejlépe do druhého dne, minimmálně však na hodinku.
V původním receptu byla vyšší teplota a podstatně delší doba pečení, ale já pekla zhruba na 150 - 160 °C asi 5 - 7 minut. Podobně, jako ostatní drobné vánoční cukroví.
Po upečení jsem nechala chvilku zchladnout a obalila ve směsi moučkového a vanilkového cukru, ale není to nezbytností ;-).
Stejně. jako i jiná bezlepkové těsta, je i toto křehčí a hůře se s ním pracuje i v syrovém stavu, ale chuť je super!