Postup přípravy
Amarantové palačinky připravujeme naprosto stejně, jako palačinky klasické, jen místo pšeničné mouky hladké, příp. polohrubé, použijeme mouku amarantovou.
Z vajíčka rozkvedlaného v lehce osoleném mléce a přiměřeného množství amarantové mouky připravíme těsto, které smažíme na olejem vytřené pánvičce (přišlo mi, že se tyto palačinky více přichytávaly, oproti klasickým) z obou stran dozlatova.
Po usmažení podáváme dle chuti. Na obrázku jsou potřené jahodovou marmeládou, svinuté a ozdobené rostlinnou šlehačkou a čerstvými jahodami.
Musím přiznat, že výsledek zcela předčil mé očekávání. Palačinky byly vynikající, samy o sobě mají díky amarantové mouce jemnou oříškovou chuť, v kombinaci s jahodami opravdu vynikající! Oproti klasickým mi přišly křehčí, což ale vůbec nebylo na závadu, ba právě naopak.
Zkoušela jsem doma připravit i palačinky z mouky kukuřičné, avšak výsledek byl oproti amarantovým opačný. Shodli jsme se, že chuť kukuřičné mouky by se spíše hodila k palačinkám naslano, než nasladko, navíc byly na náš vkus příliš hutné.