Postup přípravy
Cuketu, brambory, šalotku, rajčata a papriku nakrájejte na plátky/kolečka. Šunku na kostičky a sýr nastrouhejte na hrubo.
Na olejem vymazaný plech vyskládejte nejprve cuketu, poté přidejte vrstvu brambor, rajčat, papriky a šalotky, přidejte šunku a opět brambory, rajčata a cuketu. Vrstvu cukety a brambor vždy mírně osolte, opepřte a posypte provensálskými bylinkami.
Mezi zeleninu ještě můžete dát trochu čerstvého rozmarýnu a tymiánu.
Podlijte vodou a dejte zapéct při cca 180 °C na 30 - 40 min.
Před dopečením polijte smetanou, zasypte sýrem a nechte dopéct do zlatova.
Dle chuti šťávu případně dosolte, opepřete.
Každý může přidat nebo i ubrat podle toho, co má rád - např. mrkev, kukuřici, hrášek...