Postup přípravy
Ze surovin vytvoříme rukou těsto a dáme vychladit do lednice. Musí ztuhnout, aby se dalo strouhat.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem - dno i boky.
Suroviny na náplň (kromě ovoce) vymixujeme v hladký krém. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů.
2/3 těsta nastrouháme na dno formy - opatrně rozprostřeme po celé ploše, nalijeme 1/2 tvarohové náplně, posypeme ovocem, dolijeme druhou polovinu tvarohu. Povrch postrouháme zbytkem těsta. Můžeme posypat mandlovými plátky.
Pečeme cca 45 minut do zlatohněda. Necháme ve formě vychladnout na mřížce. Po úplném vychladnutí sundáme obrubu formy, opatrně odstraníme papír z boků koláče a necháme např. v lednici vychladnout nebo můžeme podávat i vlažný - sype se více než odpočinutý v lednici.