Postup přípravy
Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké nelepivé těsto. Pokud by se drobilo, přidáváme po lžících mléko a zapracujeme, až bude těsto vláčné. Hotové zabalíme do mikrotenu a necháme v ledničce alespoň 2 hodiny uležet (klidně přes noc).
Těsto vyndáme z lednice a troubu předehřejeme na 180 °C.
Těsto rozválíme na podsypaném vále na placku cca 0,5 cm vysokou. Omoučeným vykrajovátkem vykrajujeme libovolné tvary nebo rozkrájíme nožem na tyčinky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme mlékem a sypeme mandlovými plátky. Pečeme cca 10 minut nebo do zlatého zbarvení.
Plech s krekry necháme vychladnout na mřížce a konzumujeme nejlépe odležené se sklenkou dobrého vína či sektu.
Pokud Vám zbydou,s čímž já tedy nepočítám, v plechové krabici vydrží až 2 týdny ;-).
Autorka: Radka Vrzalová