Postup přípravy
Z tuku, tvarohu a mouky vypracujeme hladké těsto.
Tvaroh vymícháme s pudinkem a cukrem (doslazujeme postupně podle chuti). Kdo chce, může přidat trochu rumu na ovonění a rozinky (nebo rovnou rozinky namočené předem v rumu).
Těsto vyválíme (musíme podsypávat, trochu se lepí) a vykrájíme čtverce podle požadované velikosti šátečků (ideálně 10*10cm). Doprostřed čtverce dáme tvarohovou náplň (cca 1 - 2 lžičky) a rohy přeložíme přes sebe a v prostředku spojíme.
Na plechu vyloženém pečícím papírem pečeme na 180 st. asi 10 - 15 minut do zlatova.
Hotové a vychladlé šátečky pocukrujeme a dobrou chuť.
Plnit se dají i jinými nádivkami (povidlová, maková, ev. ořechová, podle chuti a diety).