Postup přípravy
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni - skleněnou mísu postavíme na hrnec s horkou vodou a necháme čokoládu rozpustit, občas promícháme. Přilijeme smetanu a promícháme metličkou. Přisypeme burisony.
Ráfek uvnitř vytřeme olejem. Položíme na malý plech s pečícím papírem a vyplníme rovnoměrně čokoládovo-burisonovou směsí. Necháme ztuhnout v chladu.
Studenou smetanu vyšleháme v pevnou šlehačku, přidáme cukr, zakysanou smetanu a šleháme, až se vše spojí.
Želatinové plátky položíme do hrnce se 100 ml studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Po nabobtnání přivedeme do bodu varu za stálého míchání a okamžitě sundáme z horké plotýnky (nesmíme nechat vařit).
Horkou želatinu promícháme, přilijeme k smetanové hmotě a okamžitě vyšleháme. Opatrně přidáme maliny a vrstvíme rovnoměrně na burisonovou hmotu do ráfku.
Dáme do chladu ztuhnout, alespoň na dvě hodiny. Nejlépe přes noc.
Příborovým nožem uvolníme dort z boků ráfku a opatrně přesuneme na talíř. Dozdobíme čerstvým ovocem a meduňkou. Z hořké čokolády můžeme pomocí transferové folie vytvořit mašli ;-).
Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862