Náročnost
jednoduchý
Čas přípravy
1 hodina
Ingredience
Těsto:
350 g polohrubé mouky
250 g cukru
250 ml kefírového mléka
3/4 sklenky oleje
2 lžíce vanilkové Hrašky
2 lžíce kakaa (možno i karobu, toho méně)
1 rovná lžíce jedlé sody
hrst strouhané čokolády (nemusí být)
Krém:
2 kostky tvarohu (ne ve vaničce)
1 smetana ke šlehání (může být i rostlinná)
100 g másla, nebo rostlinného tuku (např. Stella)
2 - 3 lžíce medu
Poleva:
1)čokoládová viz: http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/cokoladova-krajeci-poleva-na-dort
2) karobová
120 g másla (nebo Stelly)
80 g cukru
5 lžic mléka (rostlinné)
2 lžíce Solamylu
1 - 2 lžíce karobu
Postup přípravy
Všechny ingredience na těsto smícháme, rozdělíme na dva plechy vyložené pečícím papírem a pečeme na 180 st. cca 15 minut.
Necháme vychladnout (drobí se) a připravíme si krém. Máslo nebo tuk vyšleháme s tvarohem, přidáme med a nakonec vmícháme vyšlehanou šlehačku.
Krém rozetřeme rovnoměrně na jeden plát a druhým plátem opatrně přiklopíme a trochu přimáčkneme.
Celé polijeme polevou.
Karobová poleva: Suché přísady smícháme, přidáme máslo a mléko a krátce povaříme. Necháme mírně vychladnout a poléváme.