Postup přípravy
Z uvedených ingrediencí si připravíme vláčné těsto. Nejdříve důkladně promícháme mouku s kypřidlem, solí a psylliem. Pak přidáme máslo, mléko a kašičku z Vegavaja. Prohněteme v těsto. To necháme v bochánku odpočívat cca 1 hodinu zabalené v potravinářské fólii v ledničce. Těsto trochu zatuhne a rozleží se s vlákninami. Po odpočinutí ho rozdělíme na šest stejných kusů, ze kterých mezi dvěma pásy potravinářské folie rozválíme válečkem obdélník (o výšce cca 0,5 cm). Pomažeme po celé ploše připravenou sýrovou pomazánkou a pomocí fólie stočíme po podélné straně do pevného válečku. Necháme ve fólii zabalené do druhého dne roládky pěkně ztuhnou.
Troubu předehřejeme na 165 °C a vložíme nádobu s vodou (šnečci se díky tomu netrhají). Plech vyložíme pečícím papírem. Jednotlivé roládky vybalíme z fólie a ostrým nožem nakrájíme na 0,5 cm kousky - šneky. Potřeme mlékem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatavého zbarvení cca 15 minut.
Autorka: Radka Vrzalová