Postup přípravy
V hlubší nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo s olejem. Zpěníme cibuli s česnekem a tymiánem asi jednu minutu. Přidáme játra a opékáme ze všech stran do hněda. Přilijeme alkohol a mícháme, až se šťáva zredukuje. Necháme vychladnout.
Do mixéru nasypeme obsah pánve, přidáme máslo a rýžovou smetanu. Umixujeme vše dohladka. Pokud máme malý mixér, tak směs z pánve, máslo a smetanu rozdělíme na půl a umixujeme na 2krát. Přidáme sekané mandle a stěrkou už jen spojíme v krém. Dosolíme a opepříme podle chuti. (Pozor, chce to hodně soli).
Formičky nebo formu na chléb můžeme vyložit alobalem, tak, aby šel přehnout přes okraje formičky. Na dno můžeme dát džem a na něj vrstvíme paštiku. Nakonec je třeba s formičkami klepnout, aby se vytlačily vzduchové bublinky. Paštiku dozdobíme kuličkami pepře, mandlemi atd. a necháme v lednici ztuhnout.
Pokud máme formičky vystlané alobalem, půjde paštika po ztuhnutí dobře vyndat a vyklopit na talíř. Pokud jsme ji dávali do formiček volně, je třeba ji nožem ukrajovat rovnou z formičky.