Postup přípravy
Čokoládu na vaření nalámeme do plechového hrnku, který dáme ohřívat ve vodní lázni na mírném plameni. K čokoládě hned na začátku přidáme 6 lžic vody a za průběžného míchání čokoládu rozpouštíme. Na závěr přidáme kousek másla, cca 1 polévkovou lžíci. Jakmile je rozpuštěno, přidáme ještě 3 lžíce šlehačky 30%-ní. Zamícháme a jakmile je poleva hladká, vypneme, vyndáme z vodní lázně a necháme chladnout. Dort (vychlazený) poléváme, když je čokoláda při teplotě kolem 30 stupňů, tj. vychladlá, ale ne zcela na pokojovou teplotu. Na roztírání použijeme dlouhý nůž, nebo cukrářskou kartu.
Z toho množství je poleva na dort o průměru max. 26 cm.
Dort na fotce je polévaný dvojitou dávkou :)