Náročnost
jednoduchý
Ingredience
Těsto:
150 g bezlaktózového vanilkového jogurtu free from
100 g cukru krupice
80 ml vody
60 g Doves Farm samokypřící
50 ml slunečnicového oleje
40 g Schär mix C
20 g náhrady vajec free from
2 lžičky bílého vinného octa
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
špetka soli
Krém:
200 g čerstvého sýra minus L
40 g bezlaktózového másla
cukr moučka
1 lžíce ostružinové marmelády (či jiné, podle chuti)
šťáva z cca 1/2 limety
ostružiny na ozdobu
Postup přípravy
V míse vyšleháme náhradu vajec s vodou do pěny. Přidáme cukr, olej, jogurt a ocet. Nakonec mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli.
Naplníme košíčky a pečeme při 165 - 170 stupních cca 25 - 30 minut, podle trouby.
Necháme na mřížce vychladnout.
Krém: Vymixujeme bezlaktozové máslo s cukrem, pak přidáme sýr, limetkovou šťávu a lžíci marmelády.
Ozdobíme upečené cupcakes.