Postup přípravy
Tvaroh smícháme s cukrem. Za stálého promíchávání přisypeme mouky, kakao a koření. Poté vlijeme mléko a olej a přidáme kypřící prášek do perníku. Konzistence je spíš hustší, ale kyprá.
Plech vyložíme pečícím papírem a na něj rovnoměrně rozetřeme těsto (uvedené množství vystačí na malý plech). Pečeme cca 25 minut při 160 stupních.
Necháme trochu vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Můžeme i zdobit. Necháme ztuhnout.
Tento recept vznikl dneska za pomoci mých dvou raubířů, kteří podávali ze špajzu, co jim přišlo pod ruku :D, proto FaMi -).
Přiznám se, že jsem se výsledku trošku obávala. Čekala jsem mokré těsto. Ale byla jsem mile překvapena - lehké, kypré těsto; prostě perník s tvarohovou příchutí :-). Určitě stojí za upečení.
Už zbývá jen uvařit kafčo či kakao - a dobrou chuť :-)