Postup přípravy
Švestky vypeckujeme, pokrájíme a trochu rozmixujeme. Dáme do pekárny a zapneme program „marmeláda“. Po skončení (cca po hodině) vsypeme do horkého švestkového pyré cukr, skořici, kakao a rozlámanou čokoládu. Zamícháme a ponorným mixérem znovu rozmixujeme.
Necháme vychladnout. Poté dáme do lednice odležet.
Druhý den znovu rozmixujeme, do hladka (nebo skoro do hladka :-). Dáme do vysterilizované sklenice, uzavřeme a sterilizujeme v troubě.
Z uvedeného množství je 1 sklenice.
Sterilizování v troubě - naplněnou sklenici zavíčkujeme a dáme do pekáčku s horkou vodou (asi 1 - 2 cm). Šoupneme do trouby na max. výkon na cca 20 minut (obsah musí bublat). Vyndáme, obrátíme vzhůru nohama a po vychladnutí otočíme sklenici zpátky (tím vznikne podtlak a víčko klapne).
Švestkonutella se hodí: na lívance, do palačinek, do jogurtu, na promazání vánočního cukroví, na chleba, na vdolky s tvarohem...nebo prostě jen tak – na lžičku :-)