Postup přípravy
Základ: Omegu mix dáme do menší skleničky, přidáme psylium a zalijeme horkou vodou a necháme cca 1 hodinu bobtnat. Potom v míse vyšleháme tuk s kokosovým cukrem a vanilkovým extraktem do pěny, přidáme nabobtnalou semínkovou směs, přimícháme mouku, mleté mandle, ovesné vločky a jedlou sodu. Toto těsto si zvážíme a rozdělíme na 3 části.
Do první části dáme nasekanou čokoládu ( mix - trochu bílé, hořké, podle chuti), trochu nasekaných lískových oříšků a sušené brusinky.
Do druhé části jsem dala trochu mrazem sušených malin (prodává třeba Mixit) a trochu (cca 25 g) nasekané bílé čokolády (lze i bezmléčnou variantu - ichoc).
Do třetí části jsem dala sušená jablka (předem namočená ve vodě - vymačkaná), trochu posekaných vlašských ořechů, rozinky, 1/4 lžičky skořice a 1/2 lžičky jablečné vlákniny.
Takto připravená těsta dáme minimálně na 1 hodinu, ale klidně i přes noc, do lednice. Pak rozpálíme troubu na 175 - 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Rukama uděláme z jednotlivých těst malé hrudky (můžeme odvažovat, ať jsou všechny stejné) a dáme na připravený plech. Pečeme přibližně 15 minut dozlatova. Necháme na plechu vychladnout.
Nám tyto 3 druhy moc chutnají, ale klidně si udělejte kombinace podle Vaší chuti a hlavně dietních možností (třeba jsou dobré i sušené meruňky s pistáciemi, čokoláda se sušenými třešněmi, čokoláda a kandovaný pomeranč, citrónová kůra, hořká čokoláda a piniová semínka, sušené švestky, hořká čokoláda a mandle, sušené mango a sušený ananas a bílá čokoláda atd.).