Postup přípravy
Do hrnce dáme polovinu ostružin, přidáme cukr podle chuti a prohřejeme. Po vychladnutí je propasírujeme přes síto.Vznikne ostružinová kaše, do které dáme 1 balíček želatiny podle návodu, přidáme sojovou smetanu Provamel a bezlaktózovou šlehačku.
Formu na nepečený dortík vyložíme potravinovou fólií. Na dno naskládáme bezlepkové piškoty a na ně dáme hmotu z ostružin, sojové smetany a želatiny. Poklademe ostružinami a necháme vychladit na hodinku v lednici.
Mezitím si nachystáme želé z ostružin. Do hrnce dáme druhou polovinu ostružin, cukr podle chuti a opět propasírujeme přes sítko. Přidáme želatinu podle návodu. Takto připravené ostružinové želé tvoří poslední vrstvu dortíku.
Ostružiník necháme vychladit do druhého dne a podáváme. Dobrou chuť :).
Tip: Namísto piškotů lze upéct bezlepkový a bezlaktózový korpus.
Autorka: Jana B.