Postup přípravy
Silikonovou nebo klasickou formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií. V kastrůlku rozehřejeme mražené maliny, přidáme podle chuti cukr moučku a případně podlijeme malinko vodou. Mezitím namočíme plátkovou želatinu do studené vody. Rozehřáte maliny rozmixujeme tyčovým mixérem a pečlivě propasírujeme přes síto. Malinové pyré pak ještě trochu ohřejeme, ale nevaříme, a rozpustíme v něm vymačkanou želatinu. Necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme smetanu a pak spojíme s malinami. Malinovou hmotu vlijeme do nachystané formy. Zatím ještě nevkládáme do lednice
Dále nad vodní lázní rozehřejeme čokoládu a také opět namočíme plátky želatiny do studené vody. Zatímco rozpuštěná čokoláda chladne, v malém kastrůlku rozehřejeme asi 2 - 3 lžíce smetany a rozpustíme v ní plátkovou želatinu. Ušleháme smetanu a spojíme s vlažnou (ne horkou) čokoládou a rozpuštěnou želatinou. čokoládovou pěnu navrstvíme na malinovou vrstvu a ještě pořád nedáme do lednice.
Sušenky rozdrtíme v mixéru spolu s oříškem tuku (jako na cheescake) a posypeme jimi čokoládovou pěnu. Teprve ted vložíme do lednice a necháme asi 3 hodiny nebo nejlépe přes noc zatuhnout. Jakmile je pěna zatuhlá, vyklopíme a bohatě ozdobíme (v sezoně třeba hojně ovocem nebo jinak).