Postup přípravy
Rozehřejeme smetanu (nevaříme) tak, aby byla horká, zalijeme jí čokoládu Callebaut a rozmícháme na hladký krém. Rozdělíme do 3 misek. Do jedné misky zamícháme propasírované maliny, do druhé přidáme rum nebo amaretto a do třetí dáme trochu rozemletého červeného pepře. Dáme do lednice minimálně na 5 - 6 hodin. Potom vložíme jednotlivě do cukrářského sáčku a stříkáme na talíř malé kuličky, které ještě na chvilku vložíme do lednice. Pak ručně vytvoříme lanýže a malinové obalíme v kakau, pepřové v cukru moučka spolu s trochou pepře a rumové obalíme v opražených mandlích (mandle spolu s třtinovým cukrem opražíme na pánvi dozlatova). Vložíme do cukrářských košíčků a uložíme v lednici.
Tip: Lidem s ABKM nebo IBKM doporučuji místo bezlaktozové smetany použít 100 g vychlazeného kokosového mléka. Odvažte jen tu tuhou část, kterou rozehřejte a postupujte jako u verze bez laktózy.