Postup přípravy
Krůtí prso očistíme a podélně nakrájíme na velké plátky o tloušťce alespoň 1 cm. Z jedné strany posypeme kořením (zelenina, česnek, bazalka). V této fázi ještě nesolíme. Necháme uležet a mezitím si připravíme suroviny na omáčku.
Nadrobno si nakrájíme cibuli, cuketu i kyselou okurku, případně rajče.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a vložíme do něj krůtí řízky neokořeněnou stranou dolů. Po cca 2 minutách řízečky převrátíme a necháme opět asi 2 minuty zatáhnout. Odložíme stranou a z obou stran lehce posolíme.
Do výpeku vložíme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme cuketu a okurku a společně dusíme, dokud není cuketa napůl měkká. V případě potřeby podléváme horkou vodou (např. z těstovin nebo rýže, které si na vedlejším hořáku vaříme jako přílohu :-).
Do pánve vrátíme maso a přidáme kukuřičku a rajče (nebo protlak). Po chvilce dušení, jakmile se rajče začne rozpadat, podlijeme sójovou omáčkou a dochutíme smetanou (nebo máslem). Můžeme přidat malinko čerstvě mletého pepře a mleté papriky. Podle potřeby zahustíme škrobem rozpuštěným v trošce vody, případně ještě dosolíme. Zhruba po 1 minutě po přidání škrobu je omáčka hotová.
Podáváme s těstovinami (např. bezlepkovými kukuřičnými nebo rýžovými) nebo rýží.