Postup přípravy
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nastrouháme nahrubo do misky. Přidáme citronovou šťávu a cukr, dobře promícháme a necháme odstát. Troubu si předehřejeme na 175 °C.
Do mísy vlijeme horké mléko nebo horkou vodu, vmícháme cukr a droždí. Přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme husté lepkavé těsto.
Plech si vymažeme a vysypeme. Opatrně na něj rozetřeme těsto tak, aby byl celý pokrytý. Na těsto rozložíme jablka a zlehka posypeme skořicí.
V misce nebo hlubokém talíři pomocí prstů uhněteme drobenku a rovnoměrně ji rozdrobíme na jablečnou náplň. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut, dokud těsto nezrůžoví a nepřestane se lepit na špejli.
Jde v podstatě o klasickou třenou buchtu, jen vejce jsou nahrazena sušeným droždím. Kombinace prášku do pečiva a droždí (proto „hybridní“) je chuťově zajímavá.