Postup přípravy
Vím, že nepřináším nic "objevného", ale rozhodně chutného a bez "éček" ;-).
Základem nanuků jsou rozmixované jahody, které si osladíte dle chuti cukrem či jiným sladidlem, příp. samozřejmě doslazovat nemusíte. Na rozmixování můžete použít jakoukoliv tekutinu - trochu vody, džusu, mléka, rostlinného mléka. Bude se vám lépe mixovat, zvětší se objem hmoty a bude více nanuků ;-).
Na "tvaroháčky" je základ stejný, plus samozřejmě tvaroh - mám vyzkoušeno přidat zhruba třetinové množství, než je hmotnost jahod, ale záleží na každém. Kromě tvarohu doporučuji přidat ještě další mléčný výrobek. Zkoušeli jsme nanuky se sladkou i zakysanou smetanou a ovocným jogurtem. Pokaždé byla chuť trošičku jiná, ale vždy byly dobré a lepší, než pouze s tvarohem.
Samozřejmě lze použít jakékoliv jiné vhodné ovoce, příp. kombinace.
Tip: Při ABKM - možné použít rostlinnou smetanu (řada druhů na trhu - rýžová, sójová, mandlová, kokosová, ovesná) či hustou část kokosového mléka. Při bezlaktózové dietě bezlaktózové mléčné výrobky.