Náročnost
jednoduchý
Ingredience
Těsto:
180 ml vody
170 g rýžové mouky
110 g řeckého ovčího jogurtu
100 g třtinového cukru
60 ml čerstvé pomerančové šťávy
30 g čirokové mouky
25 g kakaa s vysokým obsahem kakaového másla
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
1 lžička balsamico octa
kůra z 1 bio pomeranče
špetka soli
vanilkový extrakt
Kakaová poleva:
cca 1/2 hrnku cukru moučka
3 - 4 lžičky pomerančové šťávy (dle potřeby ještě naředíme)
1 lžička kakaa
1/2 lžičky vanilkového extraktu
Pomerančová poleva:
cca 1/2 hrnku cukru
čerstvá pomerančová šťáva
Postup přípravy
Těsto: Smícháme všechny tekuté ingredience. Přidáme sypké ingredience. Vlijeme do 4 silikonových formiček na bábovičky a pečeme při 175 stupních cca 25 - 30 minut.
Necháme vychladnout na mřížce. Po cca 30 minutách vyklopíme. Polijeme polevou, nejlépe kakaovou i pomerančovou.
Poleva kakaová: Vymícháme cukr, kakao, vanilkový extrakt a pomerančovou šťávu.
Poleva pomerančová: Vymícháme cukr s pomerančovou šťávou.