Postup přípravy
Korpus: Jablka oloupeme, nastrouháme a vsypeme do větší mísy. Přidáme mouku, cukr, skořici, kakao, olej a prášek do pečiva. Vše mícháme, až vznikne hustší těsto. Vlijeme ho do vymazané dortové formy a pečeme pomalu, aby těsto nabývalo stejnoměrně a korpus zůstal co nejrovnější. Po upečení necháme korpus vychladnout, vyjmeme ho z formy a opartně ho uprostřed rozkrojíme. Oba díly můžeme potřít marmeládou, aby se vyrovnaly případné nerovnosti.
Krém: Tvaroh utřeme s máslem a vanilkovým cukrem, podle chuti osladíme a vyšleháme hladký krém.Spodní díl korpusu potřeme asi jednou třetinou krému a překryjeme horním dílem. Celý povrch dortu pak potřeme zbývajícím krémem (krém se lépe potírá, pokud si namočíme nůž).
Dort ozdobíme čokoládovými hoblinami (ty nejlépe vytvoříme tak, že dáme čokoládu na chvíli zchladit do lednice a hobliny pak odkrajujeme škrabkou na brambory).