Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dcera má 13 měsíců, v roce jsem zavedla bílek a vždy když do jídla přidám celé vajíčko, tak se jí hned kolem pusinky udělají takové červené flíčky, které cca do půl hodinky zmizí..pokud bylo vajíčko uvařené natvrdo, tak to bylo bez reakce, ale jakmile ho přidám jen rozmíchané do polévky nebo do něčeho pečeného např. do muffinů,placky.. tak vždy. Jedná se o alergii? děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
pravděpodobně se o alergii nejedná. Pokud by se jednalo o alergii na vajíčko, pak by taková reakce přišla po každé konzumaci vajíčka - tedy i po vajíčku uvařeném natvrdo.
V případě alergie způsobuje bílek alergickou reakci i po tepelné úpravě.
S pozdravem, MUDr. Lenka Mišunová PhD.