Vnučka má alergii na mléko/ nesnášenlivost laktozy se lepší,ale mléčná bílkovina asi zůstane/. Může jíst Ghí- přepuštěné máslo? V některých článcích se uvádí,že Ghí neobsahuje laktozu a jinde zase uvádějí, že neobsahuje mléčnou bílkovinu.Jak to tedy je? Které verzi se dá věřit? Děkuji Kučerová
Odpověď
Dobrý den, paní Kučerová,
ghí nebo-li přepuštěné máslo může obsahovat stopy mléčné bílkoviny i laktózy, byť ve zcela minimálních hodnotách (0 - 0,05 g/100 g).
Zpravidla má problém jedinec se silnou alergií na bílkovinu kravského mléka, lidé s intolerancí laktózy ho často snáší dobře. Záleží však na sensitivitě konkrétního alergika.
S pozdravem
Táňa, ProAlergiky.cz