Dobrý den, stále se marně snažím pochopit příčinu mé potravinové alergie, která mě poprvé přepadla až téměř v šedesáti letech. V jedné knize jsem četla, že zvýšený kortizol ( a i další katecholaminy) zapřičiňují vzrůst proalergických buněk. To by odpovídalo, alergie mě totiž přepadla v průběhu jiných zdravotních potíží - pod dlouhodobém stresu (nemoci a úmrtí v rodině) se u mě začly projevovat srdeční arytmie, úzkostné stavy a ccosi jako angina pectoris. Lékař to přičítá zvýšené hladině stresových hromónů v mém těle. Proč tedy tato zvýšená hladina adrenalinu, noradrenalinu aj. nezbránila propuknutí alergické reakce, když právě adrenalin má alergii zastavovat ? Při angině pectoris dochází k vasokonstrikci, při alergii k vasodilataci. Jak tedy mohu mít ang. pestoris a alergii dohromady? Vždyť se to navzájem vylučuje. A jak při angině pectoris mám používat adresnalin a kortikostroidy ? (Podtrhuji, že zatím žádné léky na srdce a tlak, které by mohly vyvolat alergie, zatím raději neužívám.) Na alergii se dříve užívaly i dávky calcia. Proč tedy při al. reakci na mléčnou bílkovinu vápník v mléce obsažený neuplatní své "inhibiční" vlastnosti vůči žírným buňkám? Předem díky za odpověď na mé komplikované otázky.
Dotaz 4170
28. 2. 2012
Alergie na potraviny
Olina Hájková
Související dotazy v poradně
5 měsíční dítě, hleny ve stolici, zvrací sražené mléko. Může jít o ABKM?
ABKM, průjmy žilky ve stolici
Akné a užívání proteinů
Alergeny v doplňcích stravy s vitamíny a vyrážka během jejich užívání
Související články
Produkty, které pomáhají
1299 Kč před slevou
1149 Kč
Poslední kus
Porovnat
749 Kč před slevou
649 Kč
Skladem
Porovnat
199 Kč před slevou
149 Kč
Skladem
Porovnat