Dobrý den. Ráda bych se zeptala, jestli se jedná o potravinovou alergii, pokud jsou výsledky IgE i IgA v normě a hodnoty IgG jsou: Kravské mléko-IgG=1,476, gluten/gliadin-IGG=1,834, kasein-IgG=2,446, ovalbumin-IgG=1,923.Eosinofily 5,8%, jinak vše ostatní v normě. Celiakie byla imunologicky vyloučena. Původně jsem byla odeslána na alergologii kvůli potížím po konzumaci mléka a mléčných výrobků (křeče v břiše). Z krve byla zjištěna jen eosinofilie (18%), vše ostatní v normě, sono břicha také v normě. Po vyloučení mléka ze stravy potíže ustoupily, eosinofily klesly po 1 měsíci na 5,8%. Po požití např. chleba či rohlíku nemívám obtíže, stejně tak např. po pečivu z vajíček (např. piškotová roláda). Jedná se tedy o potravinovou alergii? Mohu jíst potraviny, které mi nečiní obtíže? Proč jsou tedy hodnoty protilátek zvýšené, pokud nemám problémy po požití těchto potravin? Omlouvám se za mnoho dotazů najednou a předem děkuji.
Dotaz 1751
31. 1. 2008
Alergie na potraviny
Irma Macháčová
Související dotazy v poradně
5 měsíční dítě, hleny ve stolici, zvrací sražené mléko. Může jít o ABKM?
ABKM, průjmy žilky ve stolici
Akné a užívání proteinů
Alergeny v doplňcích stravy s vitamíny a vyrážka během jejich užívání
Související články
Produkty, které pomáhají
Související články
Ověřeno našimi zákazníky
Kliknutím na pečeť zobrazíte všechny recenze našeho e-shopu přímo na Heurece
„Byl jsem velmi spokojený, protože zboží došlo v podstatě druhý den po objednávce. Výborné. Děkuji“
Ověřený zákazník včera
- rychlost doručení
Ověřený zákazník před 2 dny
„Rychle a v pořádku, výborná cena“
Ověřený zákazník před 2 dny