Pracovat na rozvoji portálu ProAlergiky.cz nás baví. Jednoduše proto, že vidíme výsledky v podobě vašich pozitivních reakcí.
A protože s vámi mluvíme a zjišťujeme, co vás zajímá, rozhodli jsme se založit zbrusu novou sekci Vaření pro alergiky. Je pravda, že potravinové alergie jsme dosud trošku zanedbávali, a je také pravda, že to chceme změnit.
Vaření ProAlergiky by mělo být místem, kde se budou potkávat lidi, které spojuje potřeba nebo chuť vařit jinak, než je běžně zvykem. Ať už kvůli alergii, nebo jen proto, že chtějí jíst zdravěji.
Recepty
Recepty budeme dělit nejen podle druhu jídla, jak je běžně zvykem, ale také podle vyloučených surovin, tj. pro začátek recepty bez mléka, vajec a lepku. Stačí si tedy vybrat, že chci např. upéct něco sladkého, ale bez vajec a vytřídí se recepty, ve kterých můžete vybírat, aniž byste kontrolovali složení.
Foodblog
Protože víme, že vaříte rádi (aspoň někteří) a že vaření s vyloučením některých surovin někdy není jednoduché, zřídili jsme také Foodblog. V něm se s ostatními můžete dělit o postupy při vaření, ušetřit je trnitých cest k cílům, protože vy jste si tím už prošli. Můžeme si radit, ptát se, naslouchat si. Můžeme se dělit o svoje zážitky s restauracemi, školními jídelnami, můžeme si doporučovat vhodné produkty.
Autory foodblogů budou také autoři kuchařek, ať už těch zdravých, nebo pro alergiky. Potkáte zde i školitelé z kurzů vaření a v neposlední řadě doufáme, že se zapojíte i vy, kteří máte zkušenosti a chcete se o ně podělit s ostatními.
Chceme jít ještě dál
Chceme vám přinášet informace o všem důležitém, ať už se jedná o dobré kuchařky, kurzy vaření, obchody či produkty. Budeme se pro vás snažit získávat výhody v podobě slev na nákup specializovaných surovin, které jsou finančně velmi zatěžující.
Plánů máme hodně a pevně věříme, že do toho půjdete s námi. Jen tak totiž bude mít Vaření ProAlergiky smysl.
Moc se těšíme na vaše recepty a články.
Krásný den
Dana, ProAlergiky