Infolinka
541 212 450
Infolinka
541 212 450

Jak rychle je potřeba sníst čerstvě upečený dort při histaminové intoleranci

Dobrý den, dceři byla zjištěna histaminová intolerance a potřebovala bych poradit. Pokud upecu dort s mascarpone, palačinky nebo buchtu (z potravin, které jsou povolené u Hit) a budu jej uchovávat v lednici, může si to dcera dát jen po upečení nebo třeba i za pár hodin? A když spotřebují polovinu čerstvé smetany, můžu zbytek použít i druhý den? Děkuji Dvořáková

Irena Dvořáková

Odpověď

Dobrý den, paní Dvořáková,

trvanlivost dortu s ohledem na obsah histaminu je obtížné odhadnout, ale pokud jej vyrobíte ze surovin vhodných pro HIT, tj. co nejčerstvějších vajec a mléčných výrobků a bez ovocných složek, které by se mohly rozkvasit, pak by neměl degradovat tak rychle, aby si jej dcera nemohla dopřát i na druhý den. Otevřená čerstvá smetana by rovněž měla zůstat bezpečná, pokud ji dobře uzavřete, uložíte v chladničce a spotřebujete do 24 hodin. 

Držíme palce, ať se dort povede!

Michal Závacký, ProAlergiky

Související dotazy v poradně

Dieta, probiotika a enzym při histaminové intoleranci u malých dětí
Dlouhodobé nepřetržité užívání antihistaminik při histaminové intoleranci
Doplňky s kolagenem při histaminové intoleranci
Dotaz k histaminové alergii

Související články

Histaminová intolerance - diagnostika a příznaky
Léčba histaminové intolerance
Tolerance histaminu - individuální záležitost

Produkty, které pomáhají

Kompletní nabídka:
Doplňky stravy Dózy na potraviny Literatura

Ověřeno našimi zákazníky

Kliknutím na pečeť zobrazíte všechny recenze našeho e-shopu přímo na Heurece

Heureka recenze
  • Velmi rychlé dodání.
Ověřený zákazník před 4 dny
„Od objednávky produktu do doručení bylo vše v pořádku. Spolehlivý obchod, zakoupila jsem zde již před dvěma roky čističku vzduchu, nyní doplňuji filtry k ní, vždy obchod reaguje na 1.“
Ověřený zákazník před 6 dny
„Velmi rychlý a skvělý nákup, obchod. Výborná sleva, protože jinak jsou přírodní barvy Logona dost drahé.“
Ověřený zákazník před 7 dny