Postup přípravy
Sójový nápoj zahřejeme na 40°C a smícháme s vanilkovými cukry. Přidáme jogurt a ztužovač a opět zamícháme.
Vzniklou tekutinu nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a schováme do peřin na 12 hodin. Jogurt lze dát i do trouby předehřáté na 50 °C cca na 4 hodiny. Nám se osvědčily peřiny.
Po uplnynutí doby necháme skleničky vychladit a dáme do ledničky. Domácí jogurty z kravského mléka vydrží cca týden, sójové také, déle jsme nenechávali.
Chutí jogurt připomíná vanilkový pribiňáček, ale hustotou obyčejný jogurt. Lze samozřejmě vytvořit i bez cukru, dle chuti můžeme přidat ovoce, marmeládu, müsli, kakao atd.
Inspirace: výrova domácího jogurtu z kravského mléka